10 Aralık 2016 Cumartesi

Ortaköy

Kumpir sevenlerin vazgeçilmez adresi Ortaköy...
Güzel bir hafta sonu geçirirken hem mideniz bayram etsin hem de boğaz havası almak isterseniz Ortaköy bu işin en güzel adresi olsa gerek..
Meşhur Ortaköy çarşısına girer girmez kumpirciler sizi karşılayacaklar zaten..Siz onları fark etmeseniz bile onlar kendilerini size hatırlatacaktır. :)  Cafeler yerine onların kumpirini yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.. Hem daha içten daha samimi hem de çok daha lezzetli bana göre.. Tabii ki kumpirinize ortak olacak kedileri de es geçmezsiniz umarım..:) Oturacağımız bankların dolaşacağımız sokakların asıl sahiplerinin onlar olduğunu unutmamamız gerekiyor.. Sahili, kumpiri olduğu kadar pazarı da görülmeye değer Ortaköy'ün. Takılar, şapkalar, gözlükler ve daha bir çok aksesuarı burada bulmanız mümkün..
Güler yüzlü tezgah sahipleri de cabası.. Benim için Ortaköy'ün en özel yerlerinden olan magnetçi abimizi anlatmadan da olmaz elbette. Peki bu magnetlerin özelliği ne ? Çeşit çeşit fotoğrafların taşların üzerine baskı yapılmasıyla üretilen bu magnetler her kesimden insanlar için ilgi çekici görseller barındırıyorlar. Kimi zaman film artisti kimi zaman siyasi liderler kimi zaman şarkıcılar, sporcular ve daha bir çok seçenek.. Boy boy seçeneği olan bu magnetler Ortaköy den size güzel bir hatıra olacaktır..:)
 Son olarak Boğazın güzelliğine doyamadım diyorsanız Ortaköy iskelesinin hemen yanından kalkan kısa Boğaz turlarını değerlendirin derim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder